![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem znaleźć rozwiązanie na forum ale nie znalazłem, może źle szukałem może nie w każdym bądź razie wszystko co znalazłem nie wiele mi dawało dlatego napisze jak sytuacja wygląda u mnie.
Zrobiłem Księge Gości, która zapisuje do pliku nick, date, komentarz i adres www podany przez urzytkownika, wyniki sa wyswielane od najmlodszego jednak do szczęscia brakuje mi tylko aby wyniki dzieliły się na strony np. 20 wpisów na strone. W taki sposób zapisywane są dane do pliku:
Narazie taki sposób są wyświetlane dane na stronie (bez dzielenia na strony):
Myślałem, że bedzie trzebać zliczać z pliku wszystkie "\n" i po 20 tworzyć nową strone albo zrobic skrypt ktory pokazywac bedzie wpisy od 1 do 20 i bedzie łatwy do zminienia by móc też wyświetlić od 20 do 40 ale nie mam bladego pojęcia jak to zrobić bo moje php leży i kwiczy. Jeśli ktoś mi pomoże będe wdzięczny. Żadnego mysql!! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisane z palca, mogą być błędy ale zasadę chyba wychwycisz...
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki Darti dzielenie działa super ale odnośniki się nie robią do następnych stron. Pod 20-stym wpisem pokazuje się:
1"> Następna strona I nie jest to odnośnikiem... pokombinuje ale mozesz titaj napisać rozwiązanie w razie gdyby ktoś też miał taki problem jak ja. Jeszcze raz wielkie dzięki. --------EDYCJA--------- Więc poprawiłe to w te sposób: zamieniłem:
Na:
i odnośniki działają ale na kolejnych stronach nie ma wpisów ale gdy wróce odnosnikiem na poprzednia strona to wpisy od 1 do 20 są... co mam zrobić? Ten post edytował Piniata 9.06.2007, 08:52:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ahhh linijka 11, zapomniałem przemnożyć górnej granicy iteracji, powinno być tak:
Ten post edytował Darti 9.06.2007, 11:14:41 -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:52 |