![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2007 Skąd: Oborniki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam otóz mam taki kod:
I wszystko działa fajnie, tylko teraz chce zrobić tak aby osobno wyświetlało oceny z 1 i 2 semestru. W tym celu dodałam w bazie kolumnę semestr, gdzie będzie 1 lub 2 zależnie od semestru. Tylko teraz nie wiem jak to odnieść do tego kodu żeby wyświetlało w jednej kolumnie oceny w 1 semestrze a w drugiej oceny w 2 semestrze. Proszę o pomoc. Ten post edytował aga323 8.06.2007, 19:40:39 -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 346 Pomógł: 23 Dołączył: 28.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szkielet rozwiazania. Wyswietlasz najpierw jedna kolumne i wykonujesz zapytanie z dodatkowym warunkiem semestru i wyswietlasz oceny z pierwszego. Pozniej robisz tak samo w drugiej kolumnie tylko, ze w wyarunku podajesz dla semstr nr dwa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2007 Skąd: Oborniki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli do zapytania mam dodać AND semestr = 1 i pozniej to wszystko spokiowaci dac do następnego <td> tylko tam zmienić na semestr = 2
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 346 Pomógł: 23 Dołączył: 28.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokladnie. Wyswietlanie wynikow pozostawiam w Twojej kwestii, z tym sobie juz poradzisz.
|
|
|
![]()
|
|
Wszystko ładnie. Tylko tam gdzie powinna być wyświetlona ocena jet puste pole. Domyślam się, że robię coś źle z wyświetlaniem. Czyli problem leży w
? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Upewnij sie czy w bazie danych masz rekordy, ktore odpowiadaja kryteria, czyli rekordy ocen z wypelnionymi polami dla semestru.
|
|
|
![]()
|
|
To dziwne ale rekordy mam wszystkie w bazie, które sa potrzebne do wyświetlenia tych ocen. Czyli zapewne jets gdzies błąd w kodzie, tylko gdzie... ?
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 1 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czyli zapewne jets gdzies błąd w kodzie, tylko gdzie... ? Tam gdzie przypuszczałaś. Powinnaś zastosować mysql_fetch_assoc lub inną funkcję, która zwróci Ci wynik zapytania z oceną z danego przedmiotu -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Hmmm... Czyli teraz mam tak:
Tylko teraz nie wiem czy to poskutkowało, gdyż trzymam stronkę na yoyo.pl i wyskakuje mi: "Twój skrypt jest niezopytmalizowany i przekracza maksymalny dopuszczalny czas obsługi" :/ I nawet nie mogę sprawdzić czy działa... ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu się zapętliłaś. Powinno być mysql_fetch_assoc" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki
![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:57 |