![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ukrywam ale dopiero zaczynam zabawę z php i chce sie tego nauczyć!!!!
Mam prośbę, i bardzo mi sie spieszy mam skrypt rejestracji wszystko działa ok ale nie do końca:\ Przy podawaniu mogę raz sie zarejestrować na 1 login tylko raz natomiast jeżeli rejestruje sie np drugi raz na Artur i inne hasło wyskakuje ze duplikat użytkownik już jest w bazie. Muszę coś chyba zmienić w selectach ale sam nie wiem doradźcie mi Z góry dzieki
A i jeszcze jedno pytanie gdzie i jakie muszę kodowanie ustawić, gdyż przy pobieraniu z bazy mysql tekstów nie czyta mi polskich znaków tylko japońskie literki wyskakują zamiast ł.ć,ś itp. ![]() -- Domykaj BBCode ~kwiateusz Ten post edytował kwiateusz 8.06.2007, 21:37:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a teraz ładniej
Łukasz p.s. popraw tytuł posta i używaj w przłości BBcode - łatwiej czyta się kod -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 2 Dołączył: 28.05.2007 Skąd: Stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko ładnie, ale czy nie lepiej, żeby na stronie był tylko jeden użytkownik o danej nazwie?
-------------------- Raz, dwa, trzy, baba Jaga patrzy!
http://trelemorele.cba.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 13 Dołączył: 1.06.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A i jeszcze jedno pytanie gdzie i jakie muszę kodowanie ustawić, gdyż przy pobieraniu z bazy mysql tekstów nie czyta mi polskich znaków tylko japońskie literki wyskakują zamiast ł.ć,ś itp. ![]() Na stronie www w meta utf8. System porównań dla połączenia MySQL - utf8. Tabele w MySQL zakładaj z kodowaniem w utf8. Jak używasz phpMyAdmin'a do wprowadzania danych to język ustaw na Polski (utf8) -------------------- Good programming is 99% sweat and 1% coffee.
Make it idiot proof and someone will make a better idiot... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.07.2025 - 12:52 |