![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
http://weblog.axent.pl/examples/forms/index.php chciałbym Wam dać do oceny formularze, zwłaszcza sposób pakowania inputów i labeli: - czy można wybrać bardziej odpowiednie tagi, - czy można czytelniej opisać elementy klasami CSS, czy ID - czy można bardziej elegancko zaimplementować tooltipy Generalnie chodzi mi o wypracowanie jakiegoś "standardu", którego bym się trzymał przy kolejnych projektach. -------------------- --------------------------------------------------------------------------------
weblog.axent.pl -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://validator.w3.org/check?verbose=1&am...rms%2Findex.php
Jak widzisz można by tu jeszcze cos poprawic, ale to kwestia wygody. -------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błędy związane z dublowaniem się ID są związane z tym, że wstawiłem na raz kilka głównych formularzy.
Chciałbym jednak pozbyć się ostrzeżenia związane z występowaniem znaczków < i > w atrybutach (tak się dzieje dla tooltipów). Czy macie jakieś pomysły ? -------------------- --------------------------------------------------------------------------------
weblog.axent.pl -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 3 Dołączył: 29.07.2005 Skąd: Szczebrzeszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz nawet w validatorze odpowiedź
![]() This message may appear in several cases: * You tried to include the "<" character in your page: you should escape it as "<" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm, całkiem całkiem ;)
Małe uwagi:
pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Zamiast robić divitis, możesz kolejne elementy formularza umieszczać jako elementy listy numerowanej. Dzięki, spróbuje. Po ugrade'owaniu dam znać. Cytat Nie wiem, czemu cała zawartość fieldset jest dodatkowo opakowana divem? To jest potrzebne do efektu, który jest np. w formularzach Drupal'a - zwijanie, rozwijanie sekcji formularza. br'ki Rzeczywiście są zbędne. Tekst w title + JS + < > Spróbuje. Lista checkboxów - w większości przypadków tego nie będzie, ale skoro będę próbował całość robić na liście, to tutaj też to zrobię. Dodano Wdrożyłem proponowane przez Was poprawki, a dodatkowo: - zrobiłem zwijanie / rozwijanie fieldset'ów - wszystkie eventy rejestrowane są w JS (nie ma onlick="costam") Dodano Macie jakieś pomysły ? Dodano - rozwiązałem problem z tytułami linków - dodałem jeszcze jeden styl - dodałem przełączanie między stylami - całość waliduje się w strict mode Proszę o oceny ![]() Ten post edytował prond 9.06.2007, 15:35:44 -------------------- --------------------------------------------------------------------------------
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:13 |