![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
potrzebowal bym jakiegos skryptu ktory uploadowal by plik na serwer, i przy uploadzie bylo mozna dac opis tego zdjecia, i zeby wszystko zapisywalo do bazy (id, adres_zdjecia, opis) w polu adres zdjecia caly adres, tzn http://www.mojastrona.pl/upload/zdjecie1.jpg z gory dziekuje i pozdrawiam! ps, do moderatorow ![]() niewiedzialem gdzie napisac, to pisze tutaj, prosze ew przeniesc post gdzie indziej |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zbuduj najpierw swoją baze danych z tych pól co powyżej. Zrób formularz z opcją dodania pliku. Jeżeli mają pliki dodawać użytkownicy to musisz go zabezpieczyć przed pewnymi operacjami
![]() -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobione, juz dawno, zabezpieczyc przed wzucaniem np .php shelli i backdoorow
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 452 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobione, juz dawno, zabezpieczyc przed wzucaniem np .php shelli i backdoorow ![]() przyznałbyś się lepiej że wcale nie szukałeś http://wortal.php.pl/wortal/artykuly/php/p...y/upload_plikow -------------------- \o/
|
|
|
![]()
|
|
ok, juz mam taki skrypt, wykminilem cos tam:
teraz chciałbym zeby mi tworzyli miniaturke, lecz nie wiem jak, ta klasa co jest na forum mi nie działa Ten post edytował jaszu 8.06.2007, 07:51:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj poszukaj funkcji do zmiany rozmiaru rozdzielczości pliku graficznego:
http://www.php.net/manual/pl/ref.image.php" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Ten post edytował gladiror 8.06.2007, 08:35:13 -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
a jak zrobić , bo ten skrypt zapisuje nazwe pliku taka jak sie podaje, a chcialbym zeby dawal w md5() i w tym zakodowana date (w nazwie pliku wraz z orginalna nazwa pliku) i minuty i sekundy, i jak zrobic zeby nie nadpisywal pliku, tylko jak znajdzie o takiej samej nazwie zeby wyswietlal cos tam ;p
|
|
|
![]()
|
|
łączysz w stringa wszystko co ma byc (data, godzina, nazwa pliku) i kodujesz w md5
-------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
|
|
![]()
|
|
to wiem, tylko co mam tutaj łączyć? mi chodzi żeby już sie zapisało w md5
![]() pomoze ktos? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:08 |