![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy sa w JS dostepne operacje na plikach tekstowych?
chodzi mi o to zeby wczytac z pewnego pliku ktory zawiera kilka tysiecy slow, kazde oddzielone znakiem nowego wiersza, do struktury dynamicznej (np listy) napisanej w JS. Nie wiem czy da sie to zrealizowac w tym jezyku.. jezeli tak, to jakie funkcje umozliwiaja takie operacje? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 2 Dołączył: 12.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie...JS działa po stronie klienta.
Wyciagnij te dane z pliku w PHP i w locie wygeneruj tablice JS z tymi wyciagnietymi danymi -------------------- Cogito Ergo Sum
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak wiem ze mozna, ale nie chodzi o to zeby dzialalo to gdzies na serwerze, tylko na lokalnej maszynie tj. zeby mozna bylo sobie uruchamiac taki skrypt napisany w JS w przegladarce a on otworzy plik i zczyta zawartosc do jakiejs struktury...
czyli mam rozumiec ze JS nie ma zadnych operacji na plikach? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 08:54 |