![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam pewien problem z mysql a mianowicie kiedy próbuje wywołać taki skrypt:
to nic nie wypisuje a kiedy sprawdzam źródło to także nic nie znajduje, co z tym zrobić php na pewno działa gdyż wywołanie funkcji phpinfo() daje wynik |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysql_connect zwraca tylko wartosc true - nic na ekranie nie będzie
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale możesz zrobić to tak :
np
Lub możesz to zrobić tak :
Ten post edytował dzesi 7.06.2007, 13:30:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no dobra mimo że próbowałem te dwa kody to nic nie daje po prostu jak źródło odpalam to nic nie jest napisane w nim nie wiem dlaczego
co mam z tym zrobić może jakiejś paczki nie mam zainstalowanej znaczy się jakiejś biblioteki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainteresuj się mysql_fetch_array
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 2 Dołączył: 12.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
coś chyba sie motasz:)....albo przekleiłeś z numerami linii i masz wyłączone wyświetlanie błędów.
Weź wyświetl błędy
Ten post edytował ^bmb 7.06.2007, 14:24:05 -------------------- Cogito Ergo Sum
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
~KolegS pokaż co Ci wyświetla
Lub możesz to zrobić tak :
A kiedy $link będzie różne od $link? Żadnego sensu nie ma ten warunek. |
|
|
![]()
|
|
^bmb tamten kod wyświetla coś takiego
Kod Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\index.php on line 5 webdicepl jak ten skrypt odpalam to nic nie wyświetla po prostu źródło jest puste może mam coś źle skonfigurowane? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 2 Dołączył: 12.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wez zobacz w pliku php.ini
czy nie masz przypadkowo ;extension=php_mysql.dll ![]() jeśli tak to usuń średnik i zrestartuj apache -------------------- Cogito Ergo Sum
|
|
|
![]()
|
|
nie mam średnika ani przed tym ani przed extension=php_mysqli.dll
mysql też na pewno mam odpalone więc nie wiem co jest |
|
|
![]()
|
|
No więc pozostaje lektura ref.mysql" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
![]() -------------------- Cogito Ergo Sum
|
|
|
![]()
|
|
a co mam zrobić jak znalazłem coś takiego przykładowo bo to do wszystkich rozszerzeń jest
Kod PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library './php_mysql.dll' - Nie można odnaleźć określonego modułu. gdzie mam wrzucić te rozszerzenia?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro nic ci się nie pokazuje znaczy że się połączył teraz wykonaj tylko zapytanie!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Sprawdź w pliku php.ini czy masz dobrą ścieżkę w extension_dir.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
a spróbuj cokolwiek napisać w kodzie np. echo 'lol'; i zobacz czy wyświetli ![]() weź się puknij w łeb - przecież samo php mu śmiga. -- Mogłeś przekazać co masz do przekazania na 100 innych sposobów, a wybrałeś ten najmniej odpowiedni. Szanujemy się nawzajem, tak? ~siemakuba @KolegS: w innym poście pisałem Ci o bibliotece mysql, która ściągnąłem z php.net. Teraz tego linka nie mogę namierzyć ale wrzuciłem to na mój serwer. http://phpworkstation.com/mysql_for_php.zip W paczce znajdują się 2 pliki *.dll które należy wrzucić do C:\Windows\System32. Po tym najlepiej zrestartuj serwer. Powinno pomóc. /* Edit: zobacz jeszcze przez phpinfo() czy masz zainstalowane rozszerzenie dla mysql */ Ten post edytował siemakuba 7.06.2007, 21:22:22 |
|
|
![]()
|
|
mam coś takiego
extension_dir = "./" to co z tym zrobić gdzie muszę coś dograć?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Wrzuciłeś te 2 pliki z paczki?
|
|
|
![]()
|
|
no właśnie ja instalowałem z instalatora i ich tam nie było po prostu ale powiedzcie mi co mam zrobić i gdzie wrzucić
|
|
|
![]()
|
|
Daj w exstension_dir pełną ścieżkę do katalogu z rozszerzeniami.
Kod extension_dir = "/katalog/z/rozszerzeniami" // linux extension_dir = "c:/katalog/z/rozszerzeniami" // windows Jeśli nie masz tych plików to je ściągnij z php.net i wrzuć do folderu ext. Ten post edytował webdicepl 9.06.2007, 09:45:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.08.2025 - 01:58 |