![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2003 Skąd: Mielec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Załózmy na stronie mam tło (jakiś krajobraz) i chciałem zrobic przeźroczyste menu(żeby przez niego było widać to tło). Jak coś takiego zrobić?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj temu tematowi będzie lepiej.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
załóżmy, że będziesz używał mozilli to i owszem, jeżeli IE to przejżyj topic o testach ( przyklejony na tym forum ) a odpowiedź przyjdzie sama
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2003 Skąd: - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj programu graficznego
![]() Np. Photoshop lub Fireworks Zrób sobie menu i ustaw alpha na odpowiednim poziomie. Wyeksportuj do gifa albo png. Nie wiem czy to miałeś na myśli... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Zrób sobie menu i ustaw alpha na odpowiednim poziomie. Wyeksportuj do gifa albo png.
Gif nie obsluguje alpha blendingu jedynie png. Natomiast mozna bylo by zrobic kratownice z transparentow na obrazku i wtedy wrzucic to jako gif. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprosciej zrobic menu na warstwach, ktore moga byc przezroczyste, zadziala i na IE i na Mozilli.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem dokładnie o co chodzi, ale myśle że trzeba pobawić sie w plikach css
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myśle, że GIMP będzie rozwiązaniem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 521 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2003 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że przydałaby się jakaś konstruktywna rada
![]() MSIE: załóż filtr na menu, np: Kod filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.Alpha(opacity=50);
Mozilla: użyj -moz-opacity, np: Kod -moz-opacity: 0.5;
CSS3: opacity (chyba nigdzie jeszcze nie działa ![]() Konqueror i Safari podobno mają -khtml-opacity. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:43 |