![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc !
Witam wszystkich 'forumowiczow' i z gory przepraszam bo pewnie problem jest banalny ale ja naprawde jestem zielony i nie umiem sobie poradzic. Otoz probuje uruchomic php na swoim kompie i chyba cos jest nie tak zainstalowalem sobie krasnal server 2.7 i wszystko wyglada dobrze kiedy wpisalem localhost w przegladarce pokazala mi sie prawidlowa strona na ktorej pisalo ze jesli zobacze date i dzien na poczatku tej strony to znaczy ze php dziala poprawnie. Stworzylem wiec swojego uzytkownika "ja" i napisalem najprostszy plik html z wklejonym skryptem php Kod <html> <head> <title>Test PHP</title> </head> <body> <?php echo "Witaj Świecie !"; ?> </body> </html> i wpisalem (wydaje mi sie) poprawna sciazke localhost/~ja/test.html (bo tak nazywa sie moj plik html) lecz ku mojemu zdziwieniu nic nie pokazalo sie na ekranie a jesli wklepie cos takiego Kod <html> <head> <title>Test PHP</title> </head> <body> <?php echo "<p>Witaj Świecie !</p>"; ?> </body> </html> na ekranie pojawia mi sie cos takiego Kod Witaj Świecie ! "; ?> moje pytanie brzmi CO JEST NIE TAK (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:49 |