![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej. Od kilku miesięcy piszę CMS'a. Kilka wersji już za ten czas zrobiłem i sprzedałem. Teraz chciałbym zacząć od początku i jakoś to usystematyzować. Oto moja struktura CMS'a.
1. Struktura Katalogów + edc_admin + edc_main + edc_components - com_static_content - com_catalog - com_newsletter + edc_modules - mod_login_panel - mod_primary_menu - mod_news_box + edc_templates 2. Komponenty i modułu maja swoje paneliki typu popup. Np katalog - com_primary_menu zawiera plik primary_menu_main.php który generuje odpowiedniego HTML'a i jest tworzony według szablonu:
3. Faktycznie to ta klasa mogłaby nie występować. Pozwala tylko opakować kod żeby była jakas logika w budowie każdego pliku. 4. Nie używam smartów o których trochę słyszałem ale bałem sie stosować w obawie, że się w tym wszystkim pogubię. Jeśli to ma byc wielkosci Joomli to mogłoby się tak zdażyć. Poza tym nie używam żadnych dodatkowych bibliotek PHP. Czasem tylko jakichś wstawek z JavaScripta. Zastanawiam się nad jakimś frameworkiem ale nie wiem czy nie stracę na wydajości i możliwości dopracowywania najmniejszych szczegółów. Co o tym myślicie? Ma ktos może doświadczenie z dużymi projektami? Szukam dobrego sposobu na usystematyzowanie kodu tak żeby nie musieć kiedyś zaczynac od poczatku. -------------------- http://www.berry.nazwa.pl/edico/public_html/index.php ----> under construction
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:25 |