![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ,
chcę zrobić taki skrypt do wyświetlenia na stronie danych z tabeli , mam kilka kolumn w bazie w nich wartości , a każdy wiersz ma na końcu nazwę użytkownika jak , zrobić tak np. aby skrypt pokazał mi na stronie w formie tabelki np nazwę użytkownika , a obok ilość wierszy z każdej z kolumn do której jest przypisany ? będę wdzięczny za pomoc pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2007 Skąd: Kleszczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mógłbyś mi podać strukturę tabeli? zanim jednak się poddasz pokombinuj z opcjami count, left join (jeśli masz 2 tabele) i wybieraniem tylko wybranych pól z tabeli.
-------------------- Szczęścia w mrokach...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tabelę mam jedną ,
a tak wygląda na stronie jest jeszcze pole rezultat w tej tabeli sql którego nie potrzebuje na tej stronie wyświetlać musi być odbiorca i zliczanie obok ilości danych z powyższych kolumn |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz pogrupować wynik zapytania po kolumnie odbiorca:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/counting-rows.html -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
zrobiłem tak:
sprawdzałem jakie wrtości zwraca , i zgadza się z wpisami w bazie ale nie mam pomysłu jak to wstawić do tabelki no i nic mi nie wychodzi :-( bardzo proszę proadźcie coś dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.08.2025 - 01:41 |