![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałby prosić, aby ktoś pomógł mi zrobić zadanie, które dostałem, aby zaliczyć informatykę (baardzo trudne, przynajmniej dla mnie
![]() ![]() Poradziłem już sobie z podpunktem a) i c), ale nie mogę sobie poradzić z podpunktem ![]() Co zrobiłem Jak ktoś umie to zrobić, to niech mi POMOŻE!!!! Od tego zależy, czy zdam do drugiej klasy:( Z góry dzięki Ten post edytował jacyk 3.06.2007, 17:39:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca określiłeś, w czym tkwi problem, więc przypuszczam, że w stworzeniu owego "kodu" pracownika.
Jednak nie spodziewaj się rozwiązania. Pomóc a i owszem, proszę: - w kwerendzie, musisz zbudować wyrażenie (najlepiej poprzez przycisk konstruuj na pasku) - musisz znaleźć i użyć (odpowiednio) funkcji: -- LCase (zmiana na małe litery) -- Left (ucinanie znaku) -- Year (wydobycie roku z daty) - łączenie wszystkiego w jeden ciąg: znak "&" Powodzenia ![]() Ten post edytował JaRoPHP 3.06.2007, 22:19:40 -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no dobra, ale może mi ktoś powiedzieć, w którym miejscu mam wpisać te komendy, żeby utworzył się kod?
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak tworzysz kwerendę, to w nagłówku wpisujesz kolumnę, z której pochodzą dane.
Właśnie zamiast owej kolumny, wpisz stworzone wyrażenie. -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:46 |