![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy za pomoca javascriptu mozna podmieniac zawartosc htmla?
mam szablon z opisami przedmiotow studiow i niektore sa po polsku a inne po angielsku. Kod <span><b>Język:</b> </span><span class="jezyk">PL</span> <span style="color: gray;">(PL - polski; EN - angielski)</span> <span><b>Language of instruction:</b> </span><span class="jezyk">PL</span> <span style="color: gray;">(PL - Polish; EN - English)</span> php laduje do polskiego albo angielskiego szablonu informacje o jezyku w postaci tekstu PL lub EN. teraz jest to <span>PL</span>. w tej chwili z boku w szablonie mam objasnienie PL - polski EN - angieslki albo PL - Polish EN - English, w zaleznosci od szablonu. Nie mam pomyslu, a chcialbym to zautomatyzowac, tak, zeby javascript podmienial odpowiedniao pobierany z bazy wyraz 'PL' na caly wyraz 'polski' lub 'Polish' w szablonie html. pewnie da sie to jakos zalatwic dwoma switchami, ale nie wiem jak?? Kod <script type="text/javascript"> var jezyk = {jezyk}; // to co w {} jest ladowane z php i bedzie mialo wartosc 'PL' albo 'EN' switch(jezyk){ case PL : document.getElementById('jezyk').value ="polski"; break; case EN : document.getElementById('jezyk').value ="angielski"; break; } </script> Nie wiem tez w co to wsadzic w body, zeby mi sie wyswietlalo?? Kod <body onLoad="jezyk();"><input type="text" id="jezyk" disabled="disabled"></body> potrzebuje to zamieniac po stronie przegladarki. Czy to w ogole jest wykonalne. Z gory dziekuje za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Osiek almost City ;-D Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przerabiając Twój kod:
Wstaw to do HEAD. Poza tym i tak nie wiem, o co Ci chodzi - albo jestem śpiący, albo bardzo kiepsko opisałeś problem... -------------------- "Hmmm, na wakacje trzeba będzie zacząć zarabiać, co nie? ;-] GTA IV się coraz bardziej zbliża... ;-]"
To się nazywa częsty update sygnaturki. ;-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, wielkie dzieki, dodalem tylko apostrofy i dziala, dokladnie tak, jak mi o chodzilo
jeszcze raz wielkie dzieki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 01:43 |