![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A więc natknąłem się na pewien problem podczas pisania skryptu rozrywkowego. Mam kilka plików tekstowych z danymi jakiejś kategorii. Np. w kategorii Gry znajduje się linia pod linią tytuł jakiejś gry, a w kategorii Śmieszne filmy znajduje się linia pod linią tytuł jakiegoś filmu. Problem jest następujący:
Chcę wykonać sortowanie filmów i gier według daty dodania na jednej stronie, w takim razie z dwóch tablic (w tym przypadku: file(gry.txt) i file(smieszne_filmy.txt)) musimy otrzymać jedną tablicę zawierającą argumenty tych dwóch tablic i wtedy możemy wykonać bez problemu sortowanie. Czekam na odpowiedzi i z góry dziękuję za pomoc ![]() -------------------- Kompleksowe i profesjonalne tworzenie stron www
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 21.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzięki za podanie funkcji array_merge, ale mam jeszcze jeden problem. Mam plik kategorie.txt w którym napisane jest w osobnych liniach: Gry, Filmy. Są to odpowiedniki plików gry.txt i filmy.txt. Jak otrzymać jedną tablicę z dwóch tablic: file("gry.txt") i file("filmy.txt") za pomocą pętli for? Napisałem skrypt, ale jest w nim błąd, ponieważ wyświetla ostatnią tablicę:
Kod <?php $filesort = file("kategorie.txt"); $countsort = count($filesort); for($i=0; $i<$countsort; $i++) { $tablica = array_merge(file(trim($filesort[$i]).".txt")); } print_r($tablica); ?> Co zrobić, żeby otrzymać z tych dwóch tablic jedną tablicę? -------------------- Kompleksowe i profesjonalne tworzenie stron www
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Rozwiązałem ten problem wcześniej, ale ten kod na górze i tak zawiera błąd... Powinno być tak:
Kod <?php $tablica = array(); $filesort = file("kategorie.txt"); $countsort = count($filesort); for($i=0; $i<$countsort; $i++) { $tablica = array_merge($tablica, file(trim($filesort[$i]).".txt")); } print_r($tablica); ?> Pozdrawiam ![]() -------------------- Kompleksowe i profesjonalne tworzenie stron www
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 07:53 |