![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z ponizszym skryptem.
Nie wiem co jest nie tak, gdzie jest blad. Niezaleznie czy cos wpisze czy nie, w wynikach wyszukiwania za kazdym razem wyswietlane sa wszystkie wpisy z bazy.
moze mi pomozecie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zmodyfikować zapytanie:
na
wtedy będzą wyśwoetlane rekody gdzie kolumna z opisem zawiera szukaną frazę. Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Co zauwazylem, wpisane szukane slowo nie jest wyswietlane nawet w informacji czyli tu: Wyszukiwanie dla :$words wyglada mi na to ze cos jest moze nie tak z:
Moze wiec jesli szukane slowo nie jest prezentowane w tym miejscu: Wyszukiwanie dla :$words , to zarazem nie jest pewnie "wysylane aby przeszukac baze" (?) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 5 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
rada: nie bierz się za wyszukiwarki tylko za podstawy php, mysql i htmla
![]() ten kod to jest jakaś zbitka niezrozumianych przez Ciebie części. co to ma byc?
za kazdym razem zmieniasz tabele? no troche powagi albo co to jest $words? gdzie inicjujesz ta zmienna? na poczatku powinno byc : $words = $_POST['words']; NIE UZYWAJ register globals - NIGDY ![]() pozatym <font> jest zbanowane - uzywaj styli css znacznik <html> po <head> ![]() ----------- reasumujac: zastanow sie nad tym wszystkim jeszcze raz i przeczytaj jakieś książki o php, html, css i mysql dokladnie (tylko nowe, a nie jakies php4) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:41 |