![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam jakis obrazek i na nim zdefiniowaną mapę obszarów aktywnych:
Pytanie moje jest takie, czy można jakoś zapisać obszar kliknięty żeby po przejściu do linku (w którym również będzie ten obrazek z mapą linków) obszar ten był zaznaczony jakimś kolorem?? Np. Mam narysowane piętro, wybieram jakiś pokój i mam podświetlony pokój który wybrałem, wybieram pozniej kuchnie i mam podświetloną kuchnię. Nie chce do tego używać flasha, może ktoś pomóc ? doradzić ? naprowadzic? dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do odnosnika HREF dodaj jeszcze jedną zmienną (nazwa=1, nazwa=2 itd) a później przechwycisz sobie tą zmienną przez tablicę $_GET i odpowiednio podświetlisz. No chyba że w zmiennych już nazwałeś(którąś ze zmiennych - id_m, id_i, id_p, id_b), więc pozostało tylko przechwycić za pomocą $_GET ...
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no nie do końca rozumiem, to musialbym podawac za kazdym razem jakas zmienna i pozniej do kazdej z nich robic obrazek przyslaniajacy?? bez sensu troche...
Najlepiej by bylo cos takiego ze jako zmienna by szly punkty definiujace obszar aktywny i np jakis JScript y sobie zaznaczal ten obszar jakims kolorem... ale nei wiem jak to ugryzc , podsuncie jakis pomysl jeszcze... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:56 |