![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam pewien problem, szukam po sieci odpowiedzi i nie moge znalezc :/ Musze napisac skrypt taki jak na bzdury.pl przy dodawaniu filmiku z youtube Podczas dodawania podaje sie jedynie url do danej pozycji a cala reszta jest sciagana automatycznie (tytul, opis, miniaturka). nie wiem jak cos takiego zrobic prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Wchodzisz na stronę z filmikiem.
2. Wyświetlasz źródło dokumentu. 3. Znajdujesz znacznik embed 4. Analizujesz kod i piszesz przechwytywanie tagu za pomocą na przykład prega 5. Źródło dokumentu pobierasz na przykład przez fopen() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 3 Dołączył: 30.12.2006 Skąd: co skąd? Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
fopen? nie działa to tylko na lokalnych plikach? lepszym rozwiązaniem jest curl
-------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
Potrzebujesz konta bankowego? Nie? Każdy potrzebuje. Porównaj konta i wybierz najlepsze dla siebie Zostań milionerem zaczynając od zbierania truskawek. Każdy może być bogaty - to nie mit. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tez myslalem o fopen ale nie dziala :/
curl ? jeszcze nie korzystalem z tego dzieki poczytam i sprawdze ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fopen
(PHP 4, PHP 5) fopen — Otwiera plik lub URL (...) Jeśli PHP zdecyduje, że nazwa_pliku określa zarejestrowany protokół i ten protokół jest zarejestowany jako sieciowy URL, PHP sprawdzi allow_url_fopen czy jest włączone. Jeśli jest wyłączone (off), PHP wyświetli ostrzeżenie i wywołanie fopen zakończy się niepowodzeniem. <--- http://pl2.php.net/manual/pl/function.fopen.php ---> <--- http://pl2.php.net/manual/pl/function.fopen.php ---> edit(dół)> Tutaj był mój zgryźliwy komentarz dotyczący wypowiedzi poniżej. Postanowiłem go skasować bo nie mam ochoty wdawać się w nic niewnoszące gadki. Pozdrawiam i dla mnie to jest koniec tematu jak zwykle ja nie mam racji. ![]() Ten post edytował orglee 31.05.2007, 23:37:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 3 Dołączył: 30.12.2006 Skąd: co skąd? Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
dzięki za wycięcie manuala, ale to nic nie wnosi do dyskusji
![]() zadaniem programisty nie jest napisanie skryptu, który będzie możliwy do uruchomienie tylko na jego localu, ale na każdej maszynie. jak sam pewnie zauważyłeś twoja funkcja działa tylko w jednym przypadku, który coraz cześciej nie występuje na popularnych hostingach. curl został wymyślony do pewnego celu, więc korzystajmy z niego -------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
Potrzebujesz konta bankowego? Nie? Każdy potrzebuje. Porównaj konta i wybierz najlepsze dla siebie Zostań milionerem zaczynając od zbierania truskawek. Każdy może być bogaty - to nie mit. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zawsze jeszcze można skorzystać z file_get_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
niestety i to jak fopen działa dosyć wybiórczo - zależy na jakim serwerze. prawda, curl też musi być zainstalowany, ale to już najczęściej jest w przeciwieństwie do dwóch powyższych funkcji
-------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musiało mi się pomylić
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zadaniem programisty nie jest napisanie skryptu, który będzie możliwy do uruchomienie tylko na jego localu, ale na każdej maszynie. Powaliles mnie tym stwierdzeniem ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
u mnie na localu też. na moim opłaconym hostingu wieczorem wrzuciłem pewnego dnia skrypt i napisałem do klienta by zobaczył, a on mi odpisał, że widzi tylko błędy - przez noc zmienili configa apache. gdybym od razu użył curl nie byłoby problemu, dlatego uważam to za lepsze wyjście - na pewno będzie działać
edit: @Sopnet wiesz o czym piszesz? może zawęź warunki do napisania skryptu php, gdy na serwerze nie ma jego obsługi i oczywiście wszystko ma działać Ten post edytował sagittariuspl 1.06.2007, 16:02:52 -------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:58 |