![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 3 Dołączył: 6.07.2006 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nietypową potrzebę nawiązania szeroko pojętej współpracy z bazą Progress, z poziomu PHP oczywiście.
Progress chodzi na unixie... Podobnież problemów nastręcza już sama instalacja sterowników ODBC. Czy któryś z szanownych forumowiczów ma jakieś doświadczenia w pracy z tą bazą? -------------------- -----------------------
My hovercraft is full of eels! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zadaj jakieś konkretne pytanie, bo ciężko odpowiedzieć na takie ogólne.
Teraz jedynie mogę Ci napisać tak : - standardowo w dystrybucji PHP masz biblioteki do łączenia się z bazą, używasz ich jak w przypadku innych baz (SQLite, MySQL, ORACLE), - standardowo w dystrybucji PostgreSQL masz sterowniki ODBC dla różnych platform i języków, - jeżeli potrzebujesz narzędzia do administracji bazą z jakimś GUI to polecam PgAdmin III, - jeżeli administrator nie pozwala na łączenie się z bazą z innych hostów to zostaje phpPgAdmin, -------------------- --------------------------------------------------------------------------------
weblog.axent.pl -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 3 Dołączył: 6.07.2006 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hy
![]() Dzięki za dobre chęci i uwagi prond... Ja nie pytam o Postgresa. Czytaj uważnie... Pytanie jest precyzyjene. Ten post edytował koodlaty 2.06.2007, 12:29:01 -------------------- -----------------------
My hovercraft is full of eels! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, mam doświadczenia w pracy z bazą postgresql. To jest precyzyjna odpowiedź
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 13 Dołączył: 1.06.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, mam doświadczenia w pracy z bazą postgresql. To jest precyzyjna odpowiedź Chyba jednak nie - koodlaty pyta o Progress'a a nie Postgres'a. -------------------- Good programming is 99% sweat and 1% coffee.
Make it idiot proof and someone will make a better idiot... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ups... kurcze, to już drugi raz w ciągu 2 dni, że źle coś czytam... Sory.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:53 |