![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak wiadomo w PHP można zrobić takie rzeczy jak
i przekazać do funkcji n parametrów a potem można to władować do zapytania np insert taką listę ale gdy ja potrzebuję, takiej funkcjonalności w paru funkcjach normalnie robi się to tak funkcja jakas($arg1,$arg2) { return inna($arg1,$arg2); } można to niby obejść poprzez tablice, ale jakoś mi nie o to chodzi - i tak pytam funkcja jakas(/*tu może być n argumentów*/) { return inna(/*jak je przekazać tutaj tak aby ta funkcja dopiero obrabiała je w ciąg*/); } |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym zastosowal tu array()
Ten post edytował Nitryt14 29.05.2007, 19:32:31 -------------------- Człowiek boi się tego czego nierozumie
--- Blog początkującego programisty |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jeżeli bardzo chcesz każdy z argumentów z osobna, zapoznaj się z eval" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
-------------------- Językiem którym najlepiej operują wszyscy programiści są przekleństwa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast eval lepiej użyć call_user_func_array" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Funkcja do tego stworzona i pozbawiona wady eval związanej z bezpieczeństwem...
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 12:55 |