![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
poniżej część kodu z mojego skryptu , który pbiera zmienne z formularza i wyświetla wyniki z bazy sql , w tabelce na stronie , do szczęscia brakuje mi takiej opcji , aby obok każdego wiersza który się pokaże było pole jako lista rozwijalna z trzema warościami np. tak , nie , nie wiem , i aby uzytkownik naciskając przycisk wyślij przesłał te dane z ostatniego wiersza które wybrał do kolumny rezultat w mojej bazie. Jak to zrobić? będę wdzięczny za pomoc baza.php
PS. jak to jest z tym BB Code mam problem aby odpowiednio pokolorować kod -------------------------- jak wstawiasz kod php wstawiaj go w [ php] a jak html to w [ html] tutaj ważniejszy jest php więc tego BBCode powinieneś użyć ~Cienki1980 Ten post edytował Cienki1980 29.05.2007, 08:58:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 2 Dołączył: 9.05.2007 Skąd: INTERNET Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze w bazie przydało by Ci się jakieś pole id - będące unikalnym identyfikatorem.
Sama funkcja "głosowanie" może wyglądać tak:
potem w koniec po każdym wierszu dopisz
Ostatni krok to obsługa głosowania pod względem zapisu w bazie
Ten post edytował Tibod 29.05.2007, 10:42:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie bardzo łapię
funkcja głosowanie to formularz?, i ma być w osobnym pliku tak?. czy w tym samym skrypcie baza.php , nie wiem co znaczy na koncu każdego wiersza dopisz.... jakiego wiersza? a jak w skrypcie baza.php , wyświtlić to pole na koncu kazdego wiersza ? dzieki śliczne za pomoc i proszę o wyrozumiałość nie nie idzie , kombinuję jak "koń pod górę" dodałem jeszcze jedną kolumne w tabeli która ma się wyświetlać żądane wartości z bazy sql , kolumne nazwałem 'efekt' potem krótki formularz z 3-ma polami rozwijanymi. nazwałem go frmularz2.php w pliku baza.php zrobiłem zmienną $glosowanie która jest równa wartości z pola formularza. Jednak skrypt baza wyświetla mi w polu 'efekt' , puste wartości (nie ma nawet pola rozwijalnego) , jak odpale formularz2.php i wybiorę jakąś wartość to przenosi sie do wszystkich rekordów w wynikowej tabeli. a tak nie miało być. powinno być tak że po wyświtleniu tabeli z wynikami na końcu wiersza powinno byc pole rozwijalne z wartościami tak ,nie, nie wiem a jak wcisnę przycisk zapisz to powinny te wartości dopisać sie do pola 'efekt' w mojej bazie sql(do tego nawet jeszcze nie doszewdłem) błagam o pomoc bo trace nadzieję że coś z tego będzie. Ten post edytował kozioł 29.05.2007, 13:09:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:43 |