|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 2 Dołączył: 19.04.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam.
Mam mały problem z jakim nie mogę sobie poradzić. Otóż znalazlem mały skrypt do uploadu plików ktory ma dodac mi do bazy nazwe pliku uploadowego. Pokazuje kawałek... Kod if(isset($_POST['act'])){//jeśli zatwierdzono formularz if($_FILES['add_f']['error']!=0){//jeśli napotkano błąd echo 'Nastąpił błąd przy wysyłaniu pliku'; }else{ if(is_uploaded_file($_FILES['add_f']['tmp_name'])){//jeśli wysłano plik move_uploaded_file($_FILES['add_f']['tmp_name'],'upload/'.$_FILES['add_f']['name']);//przesuwamy go do odpowiedniego katalogu $dane=strip_tags(file_get_contents('upload/'.$_FILES['add_f']['name']));//usuwamy tagi php i html $file=fopen('upload/'.$_FILES['add_f']['name'],'w');//otwieramy plik fwrite($file,$dane);//zapisujemy go w zmienionej formie }else{ echo 'Możliwy atak hakerski'; } } } gdzie add_f to jest plik ktory ma byc wrzucony na serwer a jego nazwa dodana do mysqla... co najlepsze to wszystko mi działa ale zamiast np: nazwa_pliku.jpg dodaje mi do bazy C:WINDOWSTempphpCE.tmp czyli sciezke gdzie php przetwarzal ten plik. Dodam ze uzywam KrasnalServ do tworzenia stron a wrzucane sa na linuxa NND w razie jak by to pomoglo (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%)
|
Ten post edytował Darti 29.05.2007, 00:30:54 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 2 Dołączył: 19.04.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%)
|
Tak, ja probowalem basename wcisnac na sile w zupelnie inne - zle miejsce (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) Niestety musze przyznac ze dalej jest jak bylo... Czy to mozliwe ze php wrzuca sciezke tmp bo pierwsze jest
is_uploaded_file($_FILES['add_f']['tmp_name'])) ...tmp_name a pozniej dopiero $realname = basename($_FILES['add_f']['name']); czyli name?? |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.12.2025 - 13:04 |