![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
co muszę zrobić (chmody, skrypt..), aby móc za pomocą przeglądarki usuwać obrazki z określonego folderu. Z góry dzięki za pomoc. -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Odczytać zawartość folderu
2. Sprawdzić w pętli czy plik jest obrazkiem 3. Jak jest to usunąć -------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tam pliki będą tylko obrazkami, ale mógłbym jakieś gotowe przykłady albo linki do manuala?
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]()
|
|
A mógłbym ktoś opisać mi jak mam wykonać coś takiego, że...
TABELA MYSQL id | nazwa_pliku | id_osoby I skrypt ma tak działać, że komuś wyświetla w tabelce tyle plików ile jest w bazie (przy pomocy $id), i ma opcję "usuń". Jak to naciśnie to usuwa wpis w bazie oraz plik z serwera. I teraz tak, na stronie są 3 rodzaje kont: - max (od 1 zdjęcia do 6 zdjęć) - maxi (od 1 zdjęcia do 2 zdjęć) - min (1 zdjęcie) I tak, że jak ktoś ma max zdjęć dodanych no to może tylko usunąć, a jeżeli np. ma dodanych 3 zdjęcia (w max), to ma możliwość dodania 3 zdjęć, albo w maxi ma 1 zdjęcie, to może dodać jeszcze jedno (po prostu wyświetlać się poniżej formularz). Z góry wielkie dzięki ![]() Ten post edytował in5ane 28.05.2007, 17:28:57 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli masz zalogowanego gościa ( masz jego ID np w sesji ) to w momencie gdy wchodzi na stronę z usuwaniem, uploadem plików sprawdzasz:
1. Jakiego typu ma konto 2. Ile ma aktualnie zdjęć 3. Od ilości które może mieć odejmujesz ilość którą aktualnie ma i otrzymujesz wynik ile może jeszcze zdjęć dodać. 4. Pokazujesz formularz do dodawania i odpowiednią ilość wpisów do usuwania. Taki skrót chyba Ci wystarczy do napisania tego skryptu. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Aby plik poprawnie usunąć to jak trzeba to dobrze zrobić?
Wiem, że czegoś tutaj brakuje przy usuwaniu. Proszę o pomoc. Ten post edytował in5ane 29.05.2007, 12:46:15 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wlasnie robie cos podobnego
ja zrobilem to tak link
i skrypt
Ten post edytował skowron-line 29.05.2007, 12:49:36 -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Dobrze, już jakoś wymyśliłem.. : )
Ten post edytował in5ane 29.05.2007, 20:38:39 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:35 |