![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam coś takiego
i zamiast tekstu wyświetla mi "Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\Program Files\VertrigoServ\www\strona\index.php on line 90" czyli na
a w innym skrypcie mam tak samo napisaną tą funkcje i działa. o co chodzi?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz kropkę zamiast przecinka w zapytaniu
To powinno rozwiązać problem. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmieniłem
i to dopiero pomogło, ale teraz nie będzie mi wyświetlać 4 ostatnich newsów. Czy możecie napisać mi jak zrobić, aby tekst był wyświetlany tylko do pewnej ilości znaków. I jak zrobić link do pełnej wersji tekstu?? p.s a jak zrobić datę w tej samej linii co tytuł ![]() Ten post edytował Rico_ds 28.05.2007, 13:15:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powyższe zapytanie wyciągnie Ci ostatnie 4ry rekordy. Co do wyświetlania części tekstu to możesz obrobić to w php substr" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual lub odpowiednio sformatować zapytanie SQL. Pokazywanie większej ilości tekstu ( całości ) to nic innego jak przekazanie np w linku id ( w Twoim przypadku to chyba nr ) danego news'a i wyciągnięcie danych raz jeszcze i wyświetlenie całości. Można zrobić to w jednym skrypcie coś na podobnej zasadzie :
EDIT: pokazanie daty w tej samej linii co tytuł to tylko usunięcie odpowiedniego <BR> -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
dzięki
![]()
czy uzasadnione jest to łączenie z bazą dwa razy, czy wystarczy dać samo
i drugie pytanie ponieważ wstawiłem tam komórce nazwę płatności. Jak zrobić, żeby jej nie dublowało?? |
|
|
![]()
|
|
Nie musisz łączyć się dwa razy, wystarczy raz na początku skryptu.
Co do kolumny płatności to nie wiem za bardzo OCB .. więc opisz trochę dokładniej problem. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
chodzi o to, że pokazuje raz nazwę Płatność. Pobiera jedną wartość z tabeli i wstawia ją. Następnie znowu wstawia nazwę Płatność i pobiera kolejną wartość z bazy i wstawia ją.
|
|
|
![]()
|
|
chodzi o to, że pokazuje raz nazwę Płatność. Pobiera jedną wartość z tabeli i wstawia ją. Następnie znowu wstawia nazwę Płatność i pobiera kolejną wartość z bazy i wstawia ją. W takim przypadku po prostu "wystaw" echo "Platnosci"; poza pętle. Czyli najpierw napis Płatności, a dopiero potem pętlę z wyświetlaniem rekordów. -------------------- 404
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:07 |