![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2005 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam
jak za pomocą przycisku button przesłać dane z formularza w określone miejsce ![]() chodzi mi o to że jest jeden formularz i 3 różne buttony które prowadzą dane z tego formularza w różne miejsca, a właściwie to mają prowadzić bo nie wiem jak je wzbudzić... chcę aby do każdego z buttonów była przyporządkowana jakaś ścieżka do której mają lecieć dane z formularza... przy każdym buttonie inna... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można wykonać to w następujący sposób - napisać funkcję w JS, która będzie przyjmowała jeden parametr i w zależności od tego jaką ma wartość będzie ustawiała wartość jednego pola określoną wartością.
W zależności od klikniętego buttona wywołujesz funkcję z danym parametrem, pole hidden się ustawia na określoną wartość i zatwierdzana jest forma. Po stronie PHP sprawdzasz jaką wartość ma ustawoine pole i w zależności od niego ( instrukcja switch - case ) wykonujesz odpowiedni kod. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 288 Pomógł: 12 Dołączył: 2.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lub po prostu zmienić parametr action podczas onClick.
Looknij tutaj: http://www.javascriptkit.com/jsref/form.shtml Cytat action Read/write string that reflects the action attribute of the form.
Ten post edytował tommy4 28.05.2007, 19:25:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2005 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
napisałem takie coś i mi nie chodzi:
gdzie może być problem ![]() Ten post edytował integer000 29.05.2007, 08:26:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Głowy nie dam, ale JS może mieć problemy z ustawieniem atrybutu action w elemencie, który nie miał wcześniej tego atrybutu. Możesz spróbować element.setAttribute("action", "link");
Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:56 |