![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chcę ostrzec przed kolejną nieuczciwą, powiedział bym skandaliczną "firmą" hostingową - eFuturo.pl W skrócie: - przez pierwsze miesiące hosting wykupiony na efututo.pl - był OK - zaczeło się wszystko psuć, kiedy przybywało nam odwiedzin, kiedy zaczeliśmy siędynamicznie rozwijać. - serwer zaczął mulić, w kluczowych momentach - jak wybory - serwer był niedostępny przez kilkanaście min ! - zaczeły się niezapowiedziany przerwy konserwacyjne, pady, po którymś zjadło baze z kilku dni ... - cała wina była przez administratora zrzucana na oskryptowanie (które po zmianie hostingu jak błyskawica idzie ![]() - kontak z adminem ograniczal się z jego strony od "nie mam czasu" - po roku, postanowilismy umowy nie przedłużać - a ja wyraziłem swoją opinię na ich forum - w przeznaczonym do tego miejscu (by była obiektywna i nie pod wpływem emocji - poczekałem kilkanaście dni) - moja opinia została usunięta ! - a ja zbanowany ! - zarejestrowałem się drugi raz - ponownie umieściłem opinię - i znowu zostałą usunięta - a ja zbanowany - admin zablokował mnie na gg - zachowanie niepoważne i skandaliczne ! A oto cała historia: tak brzmiała opina jaką napisałem: Cytat Impresje pod wpływem hostingu eFuturo: Powiem, że korzystaliśmy z hostingu efururo okrągły rok - tak że mam pewna wizję całości i z czystym sumieniem moge napisać co o eFuturo myśle. Kupiliśmy koto na eFuturo jak zaczynało stawiać pierwsze kroki - szukaliśmy taniego hostingu - na allegro znalazłem oferte za 9.90 - nie ma co sięzastanawiać kupuje. Na początku wszytsko OK, serwer śmiga, kontakt z adminem dobry - a czkolwiek z jego kolegą od grafiki lepszy - ale to chyba kwestia różnych charakterów ![]() ![]() Czas mijał - nasz serwis się dynamicznie rozwijał - dokupiliśmy 5GB transferu - przybywało użytkowników - i zaczeły się pierwsze problemy, serwer zaczał niemiłosiernie mulić, w czasie jak były wybory (i mieliśmy rekordy odwiedzin) - serwer był nawet i niedostępny przez pare min - a strona ładowała się kilka min ![]() I od tej pory kontakt z adminem był coraz gorszy ... przestał odpisywać, a jaka kolwiek dyskusja się kończyła "nie mam czasu", i całą winę zrzucał na nasze oskryptowanie (a jakoś teraz niezmienione na innym hostingu jak błyskawica idzie ![]() I już do końca w zasadzie serwer był powolny - zdarzały się przestoje, po którymś tam padzie, skopało kodowanie w bazie. no i tak mógl bym wspominac i wspominac - ale czas podsumowac: Kiedys był to hosting za 9.90 - coz za takie pieniadze wymagac ![]() Podejzewam ze nadal jest to dobry hosting dla małych amatorskich stronek, gdzie liczba wejsc na miesiąc nie wykracza poza 10 tys. (a my tyle teraz mamy dziennie ![]() i pozdrawiam grafika - z którym mi się naprawde dobrze gadało do końcae ![]() http://StaloweMiasto.pl P.S. po roku - postanowilismy umowy nie przedłużac - zakonczylismy jak - jakis miesiac temu - pisze dopiero po miesiacy by opinia nie byla pod wplywem emocji ![]() zostałem zbanowany - a opinie usunięta: ![]() zarejestrowałem się ponownie i napisałem opinię ponownie: ![]() i zostałem zbanowany a opinia usunięta ![]() po napisaniu na gg do admina z zapytaniem czego usuwają negatywne opinie -odpowiedzał że nie jestem już ich klientem - i zablokował ![]() Wiele razy doświadczyłem że coś co kupiłem było niezgodnego z oczekiwaniami - ale nigdzie ! nie zostałem tak potraktowany. Portal: http://stalowemiasto.pl |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Hmmm opis całej sprawy jest praktycznie identyczny do tego, co przeżyłem swego czasu z thc.net.pl. Na początku również było pięknie i cudownie, później zaczęły sie numery. W końcu wróciłem do sprawdzonego lh.pl i jestem u nich do tej pory. Więc wniosek jest prosty: lepiej wyłożyć X zł więcej i wykupić hosting w sprawdzonej firmie.
PS: lh.pl rules ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic nowego
![]() ![]() ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale Ty ~invx głupi jesteś.
Znów sam się ujawniłeś. Wszystkie konta, które widać na tych screenach dostają bana. Zrozum człowieku, że masz zakaz pisania na tym forum! Pod każdą postacią. A co do skandalu to pewnie się poznali na Tobie. Tak samo jak i my. Wcale im się nie dziwię ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 12:52 |