Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Dwa selecty zależne od siebie
Jarod

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Na wstępie zaznaczę, że szukałem gotowego, prostego rozwiązania ale nie znalazłem. Proszę też nie odsyłać mnie do googl'a i innych stron, bo naczytałem się ich wiele (prawie wszędzie to samo - czyli jakieś proste przykłady), które i tak dla mnie (nie znającego JS i AJAXa) nic nie znaczą. Mój problem dla wielu z Was zapewne będzie banalny ale nie mam czasu na czytanie kursów i ćwiczenie - potrzebuję wykonać coś bardzo szybko.

Co chcę osiągnąć?
---------------------

Mam tabelę user (dane użytkownikatkj. id, login, hasło) i groups (dane grupy tkj. nazwa grupy i jej opis, np. administratorzy).

Z jednego selecta wybieram użytkownika a w drugim pojawia się spis grup do wyboru (tylko tych, do których użytkownik jeszcze nie należy). Ciężko mi się to pisze ale czekam na gotowca.

Bardzo proszę o pomoc.

pzdr

Ten post edytował Jarod 27.05.2007, 17:51:32
Go to the top of the page
+Quote Post
pbnan

-----

Odeślemy Cię, bo te informacje na innych stronach to nic innego, jak m.in. nasza wiedza i pytając nas o to, dowiesz się tego samego, co jest na tych stronach...
http://php.rk.edu.pl/w/p/powizane-pola-sel...zystujce-ajaxa/
+Quote Post
free

-----

Bardzo dobry link, dodam ze szukalem czegos takiego i wpadłem na te strona z miesiac temu i to jest to czego szukalem.
Masz tam 3 rodzaje rozwiazan. dla mnie lepszy okazal sie ten pierwszy statyczny, ktory samodzielnie przerobilem na dynamiczne pobieranie danych z bazy.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:36