![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 1 Dołączył: 8.02.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cześć,
Znowu powracam do Eclipse, no i chyba już przy nim zostanę (zobaczymy ![]() Tylko mam problem. Nie wiem jak zmienić kodowanie na UTF-8 bez BOM... Szukałem troche po necie i po forum ale nic nie znalazłem. Nawet jak chciałem na normalny UTF-8 zamienić to i tak mi zapisuje jako ANSI :/ Według instrukcji (chyba) z blogu menica. Niby moge później po zapisanu przekonwertować to np. w Notepad ++ ale po co kombinować? O.o Wie ktoś? -------------------- Jabber/E-Mail: dominiksokal[at]gmail.com | GG: #3795571
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bez BOM? A co to takiego ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mówisz o samym eclipse? Bo ja mam eclipse + pdt + aptana i tylko w aptana nie działają mi krzaki...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, Znowu powracam do Eclipse, no i chyba już przy nim zostanę (zobaczymy ![]() Tylko mam problem. Nie wiem jak zmienić kodowanie na UTF-8 bez BOM... Szukałem troche po necie i po forum ale nic nie znalazłem. Nawet jak chciałem na normalny UTF-8 zamienić to i tak mi zapisuje jako ANSI :/ Według instrukcji (chyba) z blogu menica. Niby moge później po zapisanu przekonwertować to np. w Notepad ++ ale po co kombinować? O.o Wie ktoś? też nie wiem co to BOM prosze o tłumaczenie akronimu ![]() a kodowanie w eclipse ustawia sie w kilku miejscach ![]() 1) window->preferences->general->workspace i tam masz (ewentualnie jak tylko do projektu to properties na projekcie) 2) 1) window->preferences->general->content types i rozwin text php znajdz i zmien kodowanie -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 1 Dołączył: 8.02.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
@menic
BOM - Byte Order Mark - http://pl.wikipedia.org/wiki/Byte_Order_Mark @up Tak to na początku robiłem i lipa :/ Ten post edytował Sokal 27.05.2007, 18:40:18 -------------------- Jabber/E-Mail: dominiksokal[at]gmail.com | GG: #3795571
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro tak robiles to musi dzialac. Stworz nowe workspace i zrob to na nowo powoli i dokladnie
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Mam ten sam problem. Używam EasyEclipse for LAMP i pomimo ustawienia kodowania dla projektu na UTF-8, w meta charset również na UTF-8, każdy plik ma kodowanie UTF-8 to mam problemy z polskimi znakami na stronach :/
Przy okazji: już kiedyś o tym pisałem ale w sumie nie uzyskałem działającej pomocy. Prolem: jak ustawić numerowanie linii kodu dla każdego pliku? W opcjach mam zaznaczone 'Show line numbers' co nic nie daje bo numerów i tak nie ma. Dopiero klikniecia prawym kneflem mychy na otwartym dokumencie i wybranie 'Show line numbers' pokazuje numery. No ale takie ręczne włączanie numerowania linii troszkę jest wkurzające... :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kurcze u mnie na utf wsio śmiga ładnie (może apache default charset.. ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
U mnie na localhoscie wszystko jest ok, dopiero po wysłaniu na serwer robią się krzaczki :|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 23:45 |