![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Hejka!
Właśnie napisałem dla siebie nowego softa. Pisany był on z myślą o zastępstwie dla PHPMyAdmina jako linia polecen przez przeglądarkę internetową. Wszystkie polecenia wydajemy poprzez ich wpisywanie - nic nie wyklikujemy. Jeśli chodzi o cechy skryptu: - klasa do obsługi zapytań napisana pod PHP5 (z obiektowym PHP dopiero zaczynam więc proszę o uwagi w tej kwestii) - możliwość ustawienia poziomu bezpieczeństwa jednym poleceniem - możliwość ręcznego zablokowania niektórych zapytań (np. DROP, TRUNCATE, DELETE...) - obsługa wielu zapytań m.in. SELECT, SHOW, DESCRIBE... - wykorzystuje mintAjax - połączenie z bazą danych jest sygnalizowane poprzez prostą animację (prawy dolny róg) - historia poleceń (strzałka w górę / w dół na linii poleceń) - wyświetlenie ewentualnego błędu składniowego zapytania Demo online: http://phpworkstation.com/MySQL_CLWC Download: http://phpworkstation.com/MySQL_CLWC.rar Brakuje dokumentacji ale tak jak wspomniałem wcześniej pisałem to pod siebie. Jeśli jednak ktoś chciałby wykorzystać to u siebie to nie ma problemu ![]() Prosiłbym o ewentualne uwagi oraz sugestie. /* EDIT w demo dostępna jest tylko moja testowa baza (dane zaszyte na stałe w kodzie) więc nie połączycie się ze swoimi ![]() */ PS: w demo możecie wykonań np. - SELECT * FROM testowa; - DESCRIBE testowa; - INSERT INTO testowa SET pole="Lalala", tekst="Lololo", liczba=1; - UPDATE testowa SET pole="Hehehe" LIMIT 1; PS2: Gdyby ktoś zauważył jakąkolwiek lukę w bezpieczeństwie (np. niezablokowane jakieś zapytanie) prosiłbym o info ![]() Ten post edytował phpion.com 26.05.2007, 15:51:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
1. Ustawiłbyś kodowanie bo musiałem ręcznie ustawić utf
2. Jak sie z tym połączyć?? bo nie ma w co kliknąć a firebug 2 errory wywala w js (mówie o demie) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
No kodowanie i dla plików i w samym charset jest UTF-8 więc nie wiem o co chodzi.
Co do braku buttona - dodane. Nie wiedziałem, że pod IE i FF bez tego nie zadziała :/ PS: wykonanie zapytania jest opóźnione o 2 sekundy. /* Edit: Kodowanie zmienione jednak komunikaty przychodzące z Ajaxa, pomimo iconv("UTF-8", "ISO-8859-2", $echo), nie są wyświetlane poprawnie :/ Opóźnienie usunięte - w sumie było tylko po to aby pokazać animowanego gif'a na dole ![]() */ Poniżej wklejam kody PHP: class.CLWC.php
class.MySQL_CLWC.php
Ten post edytował phpion.com 26.05.2007, 19:16:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Zapytanie zosta Po wykonaniu zapytania.... Hmm? -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
:[
To kodowanie już mnie zaczyna powoli wpieniać :[ do tej pory używałem Quanty i wszystko było ok, po przejściu na Eclipse i ustawieniu na UTF-8 się dupi :[ szkurde... No ale odnośnie pytania: powinno być 'Zapytanie zostało wykonane'. Zapewne wykonałeś INSERT (bo doszedł nowy rekord) więc w wyniku otrzymałeś info, że zapytanie zostało wykonane ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 19:41 |