![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Postawilem doinstalować php na mojej maszynie. Apacz zainstalował się wraz z systemem, php zainstalowałemz paczki .tgz. Problem pojawia się przy wywoływaniu funkcji set_time_limit(), okazuje się, że safe_mode jest WŁĄCZONE: Kod phpinfo() PHP Version => 5.2.2 System => [...] '--enable-safe-mode' [...] safe_mode => On Co w tym dziwnego zapytacie? Kawałek pliku php.ini: Kod ; Safe Mode ; safe_mode = Off J Jakiś pomysł? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poszukaj innego php.ini na dysku, w apache2.conf zerknij za dyrektywą PHPIniDir
-------------------- \o/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety,
Kod '--with-config-file-path=/etc/apache' Edytowany jest plik z tego katalogu... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może po prostu skompilowałeś PHP z safe_mode? Nie wiem czy wtedy zmienna w php.ini nic nie daje...
|
|
|
![]()
|
|
Tak, paczka jest z kompilowana z safe_mode.... Ale to chyba nie ma wpływu, w koncu plik konfiguracyjny wylacza sm... Chociaz sam juz nie wiem...
Ten post edytował vanvar 26.05.2007, 22:03:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 23:52 |