![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 1 Dołączył: 31.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Napisałem sobie taka oto funkcje: Kod function updateData() { $db = $this -> sql; $fieldarray = $this->fieldarray; // $_POST z formularza $fieldlist = $this->fieldlist; // array('kolumna1','kolumna2','kol3') $merged = array_combine($fieldlist, $fieldarray); foreach ($merged as $key => $v) { if ($v != 'NOW()') { $update .= "$key='$v', "; } else { $update .= "$key=$v, "; } } $update = rtrim($update, ', '); $db -> query(" UPDATE " .$this->table. " SET $update WHERE ".$this->id." = ".$_POST['id']." ") or die($db->error()); } //end of insert data Działa ona bardzo ładnie. Jednak chciałem rozszerzyć możliwości edytowania wielu pól w formularzu na raz. I tu pojawia się problem ponieważ tablica z danych z formularza wyglada wtedy tak "1,2,3,1,2,3..." ma ktoś jakiś pomysł? może podzielić ja wcześniej po 3? ale to nie jest uniwersalne bo moze byc wiecej pol. Ten post edytował atomp3 26.05.2007, 10:46:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 18:26 |