![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Przy wykonywaniu skryptu dostaję taki błąd: Cytat Fatal error: Allowed memory size of 16777216 bytes exhausted (tried to allocate 7577913 bytes) Widziałem na forum już podobne tematy i problemy z tym jednak nie pomogło mi ich przeczytanie. Pobieram dane ze zdalnej strony i zawsze po ponad 700 stronach wywala mi się: Wszystko się wykonuje w pętli, stron jest około 20000 jednak już przed tysiącem się sypie. W inym skrypcie podobnie pobierałem dane, rekordów było 7000 i pobrało. W czym jest problem? A może trzeba do tego zagadnienia zupełnie inaczej podeść? Jeśli tak to jak? Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. pzdr. Ten post edytował masterix 25.05.2007, 12:54:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zagłębiałem isę w Twój kod, ale miałem ten sam błąd przy uploadowaniu obrazków przez php i u mnie pomogło dodanie funkcji imagedestroy(); może spróbuj powywalać na końcu pętli niepotrzebne dane w zmiennych czy tablicach?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie pomogło, nadal dokłądnie ten sam błąd.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W php.ini zwieksz maksymalna pamiec jaka skrypt moze wykorzystac. Jesli nie masz dostepu do php.ini popros administratora. Z drugiej strony jesli to jednorazowa operacja moze odpal z konsoli ?
-------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie mogę limitu zmienić, już próbowałem.
Jeśli odpalę z konsoli to ten limit mnie nie obowiązuje? Jeśli tak to możesz mnie krótko poinstruować jak to zrobić? Dostęp do shella mam. pzdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
E tego rozwiazania nie jestem pewien, aczkolwiek jesli odpalasz skrypt z konsoli to robisz to bez posrednictwa serwera http,
man php o ile dobrze pamietam # php -e plik.php Moge sie mylic nie mam teraz jak sprawdzic ![]() -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 00:24 |