![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka
Potrzebuje w zapytaniu SELECT dodać LIMIT, ale tak, by jego wartość była zmienną:
Doszedłem do tego, że używa się do tego mniej więcej tego:
I to działa, tylko gorzej jak chcę by wybierało powiedzmy SUM(nazwaPola), wtedy należy użyć ORDER BY RAND(), ale z niewiadomych powodów jak chcę wyprowadzić wynik SUM() do zmiennej, to wyprowadza 0 ![]() Czyli to co nie działa wygląda tak:
Zna ktoś rozwiązanie problemu? Chodzi mi poprostu o wybranie SUM(nazwaPola) do zmiennej z danej tabeli o limicie, którym jest jakaś zmienna Ten post edytował TrAvIkK 25.05.2007, 12:50:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
-------------------- --------------------------------------------------------------------------------
weblog.axent.pl -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
Hmm wygląda na to, że działa ![]() Dzięki ! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:38 |