![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 16 Dołączył: 18.10.2006 Skąd: Olsztyn/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Projekt, który wykonuje razem ze znajomymi na studiach wymaga ode mnie, abym przyswoił w dość szybkim czasie programowanie obiektowe:) jednak jak to zawsze bywa przy nauce, napotkałem pewien problem
![]() Mam taki skrypt:
W linii 25 otrzymuje, że jest błąd: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in Widać, że nie otrzymuje polecenia SQL-owego, jednak jak zrobie echo $this->zapytanie, zapytanie wyświetla mi się, więc nie wiem gdzie jest błąd. Proszę o pomoc:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przypisujesz w linii 23 wartość do $query a nie do $this->query, innymi słowy ustawioną masz zmienną lokalną, a pobierasz właściwość obiektu.
Zmień $this->query na $query |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 16 Dołączył: 18.10.2006 Skąd: Olsztyn/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety to nie rozwiązało problemu
![]() Ten post edytował Danone 25.05.2007, 12:49:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 10.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Danone, nie rozumiem dlaczego tworzysz jeden obiekt klasy w celu połączenia się z bazą, a potem nagle drugi, żeby coś z niej wydobyć. Wydaje mi się, że łatwiej byłoby operować na jednym obiekcie Twojej klasy. Odwołanie do $this->query to odwołanie do zmiennej, będącej właściwością obiektu klasy. Takiej zmiennej nie masz nigdzie zadeklarowanej. Poniżej jest Twój kod po małym tuningu
![]()
Ten post edytował c0cr0ach 26.05.2007, 00:03:44 -------------------- this world means nothing
|
|
|
![]()
|
|
Wcześniej udało mi się to poprawić i jakoś działało, ale widzę, że twój przykład jest bardziej obiektowy niż mój
![]() Dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:33 |