![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod
ustawienia.php
index.php
a błędy takie Warning: Smarty error: unable to read resource: "news.tpl" in c:\usr\krasnal\www\homepage\system\Smarty\Smarty.class.php on line 1095 Warning: Smarty error: unable to read resource: "news.tpl" in c:\usr\krasnal\www\homepage\system\Smarty\Smarty.class.php on line 1095 Jak w pierwszy display wpiszę dol.tpl albo news.tpl to się normalnie otwiera. Ten post edytował BugsBunny 24.05.2007, 17:25:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z informacjami które podałeś to wydaje mi się że zwyczajnie ścieżka jest niepoprawna. Tak w ogóle to chyba lepszym pomysłem jest podawanie wszystkich ścieżek bezwzględnie powiedzmy od stałej MAIN_DIR definiowanej w pliku konfiguracyjny lub innym będącym w katalogu głównym twojej strony
Ten post edytował orglee 24.05.2007, 17:46:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale osobno wszystko działa.
Wydaje mi się, że Smarty nie ogarnia że na jednej stronie jest 3x funkcja display |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No zależy w jaki sposób to testujesz oddzielnie.
Co do ilości wyświetleń to nie powinno mieć to znaczenia. Można to przetestować, robiąc pętlę i wyświetlić 40 razy to samo. Hmm możliwe jest też, że Smarty nie może odczytać news.tpl bo ten plik jest już używany na przykład przez inny proces. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 1 Dołączył: 5.10.2005 Skąd: Opole/Chorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinieneś dawać tylko jeden raz display() a np. plik gora.tpl includowac juz w samym szablonie smarty
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No dobra zrobiłem w jednym i użylem funkcji {include_php file="news.php"} tylko że znowu to samo bo ten plik też wyświetla inny kawałek w smarty
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 1 Dołączył: 5.10.2005 Skąd: Opole/Chorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powiesz mi po co includujesz plik php w szablonie smarty?? to się mija z celem
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
PROBLEM ROZWIĄZANY
wystarczyło z ustawnia.php wykasować dwie linijki: $smarty->compile_check = true; $smarty->debugging = false; ![]() co do jednokrotnego używania display na w jednym pliku to używam go 3x ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lepiej zrób jeden duży tpl który sam sobie includuje inne. Możesz zresztą nawet robić dynamiczne include poprzez wartość zmiennej.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 06:27 |