![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie zapytanie:
zmienne $kolejka i $zespol są odpowiednio i dobrze zamienione. Jednak w PHPMYADMIN wywala takie coś: " MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja #1064 - Something is wrong in your syntax obok 'SELECT druzyna_1 FROM mecze WHERE kolejka = $kol' w linii 3 " Nie mam pojęcia o co chodzi. Baza chodzi dobrze, tylko z tym zapytaniem mam problem |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znaczy kopiujesz to zapytanie razem ze zmiennymi $kolejka i $zespol i liczysz, że phpMyAdmin sam wstawi w miejsce tych zmiennych ich wartości?
![]() Żeby przetestować to zapytanie wstaw sobie zamiast zmiennych jakieś domyślne dane:
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety ale nie jestem aż w takim przedszkolu
![]() Osobno obydwa zapytania chodzą normalnie, ale gdy je połączę wyskakuje błąd... ![]() Nie wiem może mam za starą wersję mysql'a - 3.23.58 - choć przecież taka składnia jest raczej jedną z podstawowych więc powinna być od najstarszych wersji... Zamieszcze link do screena z phpmyadmina: Screen Ten post edytował janusz.master 24.05.2007, 19:53:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MySQL 3.x nie obsługuje podzapytań. Na prawdę musisz korzystać z takiego starocia?
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Zainstalowałem już dawno Serwer Krasnala 2.7 no i tak stoi... Na serwerze www mam nowy ale lokalnie mam taki. Ok dzieki za pomoc
A jak polecasz skonfigurować lokalny serwer? ![]() ![]() Ok już znalazlem...-na stronie krasnala ![]() Ten post edytował janusz.master 25.05.2007, 13:45:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ściągnij sobie paczkę WebServ - polski i bardzo dobrze działa
![]() krasnal jest starociem dawno nie rozwijanym ![]() Jak będziesz instalował WebServ wybierz wersję MySQL 4 - będzie Ci prościej ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:49 |