![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2007 Skąd: 50°17'50.79''N 18°41'04.70''E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc, jestem tu pierwszy (i mam nadzieje nie ostatni) raz wiec witam wszystkich goraco. Uprzedzam, ze jestem nowy w temacie PHP.
Zadanie jakie chce wykonac wyglada nastepujaco. Na ircu na pewnym kanale stoi bot, ktory wysyla zapytanie: http://www.example.net/?nick=ksywka&msg=wiadomosc na trigger !powiedz wiadomosc. Na serwerze dziala skrypt o takiej tresc:
plik ten jak widac przekazuje sformatowane polecenie do pliku ./var/edlog.txt. uzywam dodatkowo pliku parser.php ktory wchodzi w sklad polecenia w skrypcie basha: tail -n0 -f $edlog | $parser | $tron --vardir $var | tee -a $log parser wyglada tak:
i moje pytanie: jak moge wyslac do potoku dane z parsera? (tak zeby dane z $parser przekazac konsoli $tron) Obecne roziwazanie nie dziala. Prosze o kazda pomoc. Jezeli watek juz sie przewinal prosze o wskazowke. btw. Czy kolorowanie skladni dziala prawidlowo? Ten post edytował P4z 24.05.2007, 18:30:59 -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:49 |