![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Bardzo proszę o pomoc bo nie radzie sobie z następującym problemem. Jak zrealizować następujący pomysł. W formularzu chciałem umieścić jedną listę rozwijaną np: jeśli w formularzy wybrałbym "Watość 1" to chciałbym aby pojawiła mi sie druga lista jeśli natomiast "Wartość 2" to znów zupełnie inna lista. Chodzi mi o to aby kolejna lista która sie pojawi była uzależniona od wartości zwracanej przez pierwszą. (takie jakby poddziały ) Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Paweł |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 7 Dołączył: 25.12.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dokładnie o coś takiego Ci chodzi, ale poczytaj tutaj: http://ferrante.pl/2007/04/04/praktyczne-w...-javascript-13/
-------------------- "Yes, experience matters. No, one year repeated fifteen times does not count."
bartoszlugowski.com |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak chodzi mi o dynamiczny formularz.
Nie umiem pisać kodów javascript. Wolałbym aby to było w php napisane. dzięki za zainteresowanie tematem Ten post edytował Paweł.ps 24.05.2007, 14:25:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 7 Dołączył: 25.12.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to robisz to np. poprzez switch" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
-------------------- "Yes, experience matters. No, one year repeated fifteen times does not count."
bartoszlugowski.com |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie
mmmhhh czemu ja na to nie wpadłem ![]() Tylko mam jeszcze takie pytanie. jeśli w html dam taki kod
to jak mogę w php odczytać zmienną "adres"? wyrzuca mi błąd że nie ma zmiennej "adres" Pozdro Ten post edytował Paweł.ps 24.05.2007, 14:49:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W zależności jak wysyłasz dane to $_POST['adres'] lub $_GET['adres'] wielkość znaków jest ważna sprawdź tez czy wszystkie tagi pozamykałes w htmlu.
Ten post edytował piotrekkr 24.05.2007, 18:30:15 |
|
|
![]()
|
|
Witam.
Problem nie leży w zapisie tylko w tym że nie umiem tego połączyć. mam taki plik, formularz:
Problem tkwi w tym że jeśli wybiorę coś z listy : to chciałbym abo mi sie pokazała kolejna lista. Lista ta jest różna w zależności od tego jaką wartość będzie miała zmienna "adres". Jak to wykonać? Wydaje mi sie że tą zmienną trzeba zapamiętać zaraz po zamknięciu listy i odświeżyć stronę. Ale nie wiem jak to zrobić i czy w ogóle ten pomysł jest dobry |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:56 |