![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki skrypt:
I wywala mi ciągle że nie udało się wysłać maila. Słyszałem że to może być wina ustawień php - nie grzebałem tam, więc nei wiem... co zrobić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2004 Skąd: KrK Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
chłopie lepiej przepisz to od nowa jeszcze raz, bo tak namotałeś z tymi warunkami, że ciężko się połapać wogóle o co w tym chodzi, niepotrzebnie dajesz aż tyle warunków
-------------------- SpannerDEV.pl - Support Invision Power Board (IPB, IP.Board), skiny IP.Board i na fora, Tworzenie stron WWW, Mody do IP.Board
IPSBeyond.pl - Support IP.Board, Modyfikacje IP.Board, Skiny IP.Board |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale problem nie tkwi w liczbie warunków ^^ Mimo to - proszę oto uproszczona wersja
mail.php
a oto plik z którego dane są wysyłane: index1.html Ten post edytował karlkar 24.05.2007, 13:28:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim musisz w php.ini ustawić poprawnie SERWER SMTP, są to między innymi parametry:
SMTP, smtp_port, sendmail_path ... etc, zwykle jak korzystasz z serwera juz administrowanego to jest to ustawione, jak po prostu zainstalowałeś np krasnala albo AppSerw na swoim windowsie to trza to recznie ustawic i zrestartować serwer. wiecej pod: phpmanual:mail |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
testujesz to na swoim kompie jeśli tak nie musisz instalować tego na swoim kompie wystarczy skorzystać z klasy phpmailer i możesz wysyłać poczte przez np smtp.wp.pl
więcej informacji możesz znaleźć na www.phpedia.pl wpisując phpmailer |
|
|
![]()
|
|
zrobiłem to co kolegs powiedział i teraz wywala błąd że nieprawidłowy odbiorca...
____ Proszę używać BB Code ActivePlayer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ściągnąłeś sobie pierw tą klasę ze strony??
a i jeszcze jedno może spróbuj jako swojego maila podać zamiast @tlen.pl @o2.pl |
|
|
![]()
|
|
tak - ściągnąłem. po zmianie na o2.pl też nie działa :/
|
|
|
![]()
|
|
trochę mnie to dziwi ale w jakim celu wysyłasz do siebie maile widocznie w tej klasie tak zawsze jest jak się próbuje wysłać do siebie
radze założyć drugiego maila jednego do wysyłania a drugiego do odbierania maili |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:23 |