![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chicałem zapisać tekst z textarea do pliku i napisałem taki, niby oczywist kod:
i takie błędy mi się pojawiają: "Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /probny/zmiana.php on line 39 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /probny/zmiana.php on line 41 Plik zawartosc.txt nie jest zapisywalny." Pojawia mi się na dodatek, że nie jest zapisywalny. A przecież wszystke pliki razem z tym textowym ustawiłem na 777. Wiecie może o co chodzi? Pozdrawiam [+] edit Do wstawiania kodu na forum służą odpowiednie tagi BB Code. Tym razem poprawiłem, ale na przyszłość proszę o tym pamiętać. --- ~strife |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Wywal @
2. Pracujesz na linuxie czy windowsie? 3. Zmień nazwę pliku na inną i zobacz ponownie. Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po usunięciu "@" wywala mi:
Warning: fopen(zawartosc.txt) [function.fopen]: failed to open stream: HTTP wrapper does not support writeable connections. in /probny/zmiana.php on line 36 Nie wiem czemu. Wszystko ustawiłem na 777. ![]() Już wszystko się wyjaśniło. W jednym miejscu( wcześniej w kodzie) miałem zmienną zaczynającą się od "HTTP://www...". Strife- wielkie dzięki. Teraz pojawił się nowy problem. Gdy chce zapisać przy pomocy powyższego kodu kod HTML do pliku *.txt to przy wszystkich cudzysłowach pojawia się "/". np: <font color="red"> Tu coś pisze</font> => <font color=\"red\"> Tu coś pisze</font> Ten post edytował Reinexen 24.05.2007, 12:17:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stripslashes" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, get_magic_quotes_gpc" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:08 |