![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem być może banalny, ale zbił mnie z tropu.
Zrobiłem sobie zapytanie:
i teraz przy:
pojawia się błąd: "mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\usr\xampp\htdocs\log\art.php on line 34 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ';)' at line 1" samo zapytanie testowane pod phpMyAdmin działa i zwraca to co ma; podobnie mysql_fetch_row($res); działa dla zapytań typu $sql ="select * from category where 1'; Z góry dziękuję za pomoc. ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
błąd zapytania sql
i jeżeli działa pod phpmyadminem to ściemniasz ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie odwołąne - głupi ja
![]() średnik wywalony, thx ale nadal to samo (bo jeszcze nawias zamykający niepotrzebny się zakradł ![]() pod phpMyAdmin oczywiście w takiej formie
czyli zamiast $id, daje 60, niemniej działa, a pod php nawet jeśli też wstawię 60, to dalej błąd (a tu już bez nawiasu kopiowałem ![]() może dorzucę tablice (jedną odchudziłem, bo była powiązana jeszcze z inną):
I może dokładniej z kodem:
i wywołane przez:
choć jeśli wywołam bezpośrednio to taki sam efekt, wywołanie
Może to jakiś szewski błąd, ale nieco mnie stresuje. ![]() Edit: bo już wiem ![]() Ide sobie na powietrze, bo chyba za długo już przy kompie siedzę. ![]() Ten post edytował chaos_code 23.05.2007, 16:05:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:05 |