![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam tu taka funkcje w ktorej wykorzystuje 'switch' i podczas kompilacji wyskakuje mi nastepujacy komunikat
arse error: syntax error, unexpected T_FOR, expecting T_CASE or T_DEFAULT or '}' in /var/www/sztuka/skrypty/glownyszkolnictwo.php on line 143 w ponizszym kodzie bedzie to linia z pierwsza petla 'for' problem jest napewno w pierwszej czesci warunku if, gdyz druga wyswietla sie bezzastrzezen, sama funkcja switch rowniez mi dziala dla 3-4 przypadku lecz kiedy chce zastosowac ja z petla 'for' aby nie wypisywac 20 razy to samo dla roznych wartosci 'case' funkcja sie wysypuje, szukalem niedomknietych nawiasow i wszystkie wydaja sie byc pozamykane, moglibyscie mi doradzic co tu zrobic z tym fantem, moze wy znajdziecie co jest nie tak z gory dziekuje Pozdrawiam P.S.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytaj dokładnie (a może pierwszy raz w życiu) dokumentację i przykłady w manualu: switch
Bez tego nie ma sensu rozmawiać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
http://pl2.php.net/manual/pl/control-structures.switch.php
Przeczytaj jak się używa instrukcji switch() i zobacz, co zawarłeś w nawiasie.
Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozumiem ze moim bledem bylo wcisniecie znacznikow html to switch'a
rzeczywiscie to bylo glupie i nawet nie pamietam jak je i po co je tam wcisnolem, co nie zmienia faktu ze bez petli 'for' to poprawnie dzialalo wymazalem <br> i zamienilem na dwu kropek na koncu case ale nadal wyskakuje ten sam blad, czego jesce nie widze? Pozdrawiam P.S. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 00:50 |