![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktoś wie, gdzie można ustawić w DW opcję, żeby każdy plik był otwierany z kodowaniem iso-8859-2.
Teraz otwiera mi różnie. Pół biedy, jeśli przestawia na Western (Latin1), wtedy łatwo przełączyć. Gorzej gdy ustawia sobie Cyrylicę (iso-8859-5), wtedy wszystkie "krzaczki" muszę spowrotem zmieniać na polskie litery... ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Gorzej gdy ustawia sobie Cyrylicę (iso-8859-5), wtedy wszystkie "krzaczki" muszę spowrotem zmieniać na polskie litery...
![]() Powiadasz że cyrylice ustawia.... hmmm ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Patch tu nie ma nic do rzeczy.
Czasami taka sytuacja ma miejsce nawet w wersji trial. (Mi często ustawiał chińskie kodowanie). Którego DW używasz? 4, MX, MX 2004 ? U mnie problemy ustały, gdy przekleiłem problematyczny plik do innego edytora, tam zapisałem jako iso-8859-2 i znowu otwarłem w DW. POdejrzewam, ze szybko pisząć wstawiłem jakiś ukryty znaczek, który DW próbował pokazac w innym kodowaniu. A pozatym - Coraz rzadzej używam DW na korzyść Crimson Editora. I tak w kodzie php nie używam stringów, tylko zmienne, funkcje i operatory. Komunikaty itp. leżą w pliku językowym, a reszta w Smarty'm ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używam wersji MX.
Niestety używam go też do szablonów. W każdym bądź razie zobaczę tego Crimson Editora. :-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Niestety używam go też do szablonów. W każdym bądź razie zobaczę tego Crimson Editora. :-)
Bardzo polecam! Pójdzie na każdym sprzęcie, nawet muzealnym, i co najważniejsze szybko chodzi i nie zajmuje dużo zasobów. Że też tak późno go odkryłęm i męczyłęm się z Pomocnikiem php ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Long Island, NY USA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W wersji angielskiej jest bardzo prosto:
Edit > Preferences > New Document > Default Encoding > Central European (ISO-8859-2) ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
POLVIP: nie zawsze działa. Często posotaje właśnie Latin-1.
Myślałem nad plikami konfiguracyjnymi (gdzieś to przecież musi być zapisane), ale za dużo ich jest ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:54 |