![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!
Stworzylem sobie taką funckje wyszukujaca dane:
jednak po wywolaniu funkcje z parametrem $text zwraca mi błąd : Fatal error: Call to a member function fetch_array() on a non-object in C:\Program.... Wydaje mi sie, że cos z zapytaniem jest nie tak, proszę o pomoc. Pozdrawiam!! Ten post edytował kiler44 21.05.2007, 22:10:07 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2004 Skąd: z neostrady Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomijając wszystko inne, po telefon nie masz przecinka.
-------------------- pozdrawiam, Adam Kubiczek
kubiczek.eu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Korzystasz pewnie z jakiegoś Frameworka, którego za bardzo nie znasz,
Cytat Fatal error: Call to a member function fetch_array() on a non-object in Zrobiłeś coś takiego:
Co znaczy że fetch_array jest metodą obiektu $query, podczas gdy nie ma takiego obiektu, tzn nie wykonałeś czegoś w rodzaju
Ten post edytował php programmer 22.05.2007, 15:09:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!
Funkcja jest częścią klasy którą tworze, robiłem juz podobne funkcje z prostrzymi zapytaniami w ten sposób i działały, dlatego wydaje mi sie, że problem tkwi w zapytaniu. akubiczek żeczywiscie brakuje przecinka ale to nic nie zmienia dalej pojawia mi sie ten sam błąd, "pomijając wszystki inne"?? napisz jasniej jak mozesz. Dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2004 Skąd: z neostrady Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja się przychylam do opinii "php programmer". Nie wiem jednak jakiego frameworku używasz, więc nie znam metod obiektu, który teoretycznie jest zwracany poprzez mMysqli->query().
Ty natomiast naucz się samemu szukać błędów. Przecież to proste - w pierwszym kroku sprawdź co tak naprawdę dostajesz w zmiennej $query (za pomocą print_r). Możesz także sprawdzić swoje zapytanie SQL wyświetlając je na ekranie i przeklejając do sql managera. Itd. itp. -------------------- pozdrawiam, Adam Kubiczek
kubiczek.eu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
adam w debugu jeszcze pomoże var_dump" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:15 |