![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam dostępu do znacznika <head></head>, strona jest includowana. Chciałbym na tej stronie wrzucić odnośnik do akrusza CSS w zewnętrznym pliku.
W tym celu między <body> a </body> mam linijkę: Kod <script type="text/css" src="style.css"></script> Niestety, ten sposób nie działa:(Czy jest możliwość w ogóle importować CSS w środku pliku, już w sekcji BODY? -------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze nie rozumiem jak mozesz nie miec dostepu do HEAD
poza tym w zadny poprawny sposob tego nie zrobisz Ten post edytował my salsa 21.05.2007, 12:31:28 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źle to ująłem. W rzeczywistości po prostu w pliku index.php nie chcę mieszać, zachowując modularyzację (ten plik .css konfigurować będzie wygląd tylko jednego modułu).
Ale jeżeli nie ma innej opcji, dodam do pliku 'głównego'. -------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież w HEAD mozesz ładować kilka arkuszy stylów
Po prostu działa zasada taka, że jak na przykład dla pierwszego ustawisz kolor tła dla powiedzmy body {} na biały a w drugim na czarny to bedzie czarne (nadpisze pierwsze wartości) ale tak - nie ma przeszkód by dołączyć kilka plików ... Więcej - jak w pierwszym ustawisz , że kolor body ma być czarny (i tylko to) w drugim, że kolor czcionki biały (i tylko to) a w trzecim, że wycentrowany (i tylko to) to wszystkie 3 reguły zostaną zastosowane ![]() Ten post edytował barat 21.05.2007, 15:11:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:52 |