![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2005 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
witam
mam problem - nie wiem dlaczego mam baze danych na serwerze niemieckim i teraz mam kłopot - przekonwertowałem plik sql gżegżółką na ISO8859-2 ustawiłem w phpmyadminie: System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) System porównań dla połączenia MySQL: latin2_general_ci Metoda porównywania napisów: latin2_general_ci /Wersja serwera: 5.0.15/ i zaciągnołem plik.... i lipa - jak dam podgląd w phpmyadminie to widze polskie znaczki - natomiast jak wyciągne dane z bazy i wyświetlam na stronie to ich nie mam - dlaczego tak sie dzieje ? Czy możliwe jest ustawienie globalnie kodowania dla polskich znaczków np przy połączeniu z bazą danych ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
phpmy admin w panelu ma zadane sposoby kodowania i dlatego widzisz dobrze wyniki Działając z poziomu php musisz jeszcze ustawić zmienne środowiskowe
no i jak coś wkładasz do bazy o innym kodowanie to nie zapomnij przekodować tego co podajesz do bazy na to kodowanie
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2006 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja zawsze dawałem tylko to:
I mi wszystko działało. Reszty nie daję, bo jak działa, to po co wysyłać więcej zapytań do bazy danych... ![]() -------------------- Chcesz szybko i łatwo wygrać 100 zł?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 20:26 |