![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję, że tu zajrzałeś. Mam następujący problem:
Mam skrypt md5.php, ktory przesyła formularzem metodą get do skryptu hash.php zmienną q, która oznacza tekst do zakodowania. Jednak przy próbie zahashowania wyrazu, hashuje się wyraz np. " ", a nie " ". Jak sprawić, żeby po odczytaniu z $_GET zmienna miała swoją pierwotną postać? Korzystam z kodowania utf-8. Przepraszam, jeżeli to lamerskie pytanie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 6 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zrezygnuj z przesyłania "GET" na rzecz "POST".
2. Co do poprawnego odczytywania przesyłanych danych. Dobrze żebyś zapodał kod. Ale tak kombinując jeżeli masz dobrze ustawioną <meta> to podejrzewam iż sam plik nie jest zakodowany w utf-8. Sama deklaracja nie wystarczy. Plik też musi być w utf-8 zapisany. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja nie odczytuję tych danych z pliku, tylko prosto z formularza, a w przypadku POST wychodzi to samo
![]() Swoją droga to błąd występuje nawet w przypadku przesyłania z formularza do skryptu na tej samej stronie. Kod:
Wynik w źródle:
Ten post edytował sh33run 20.05.2007, 18:12:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 6 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ... Ale tak kombinując jeżeli masz dobrze ustawioną <meta> to podejrzewam i... index.html md5.php
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 09:49 |