![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 5 Dołączył: 8.02.2005 Skąd: Olsztyn / Zatorze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
chciałbym zrobić uploader zdjęć w ajaxie lecz niestety nie wiem nawet jak mam sie za to zabrać. Chodzi o to że chcę mieć formularz w którym wybieramy fote z dysku i od razu po wybraniu foty chciałbym by fota sie zuploadowała i do baz danych dodało się kilka rzeczy (nazwe zmienioną nazwę pliku, link do zdjecia, rozszerzenie). Ma ktoś pomysł ? może kawałek kodu w ajaxie ? ps. dodam że mam juz uploadowanie ale niestety w samym php to czy do ajaxa to sie przyda czy nie ? |
|
|
![]()
|
|
Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 072 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
lezy tu jeszcze obok świeży topic o uploadzie w ajaxie, i nie da sie tak uploadować... poszukaj a dowiesz sie czemu... było to poruszane setki razy
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 5 Dołączył: 8.02.2005 Skąd: Olsztyn / Zatorze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja rozumiem że nie ma czegoś takiego jak samo uploadowanie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/exclamation.gif)
chodzi mi zaś o iframe ... w oddzielnym pliku mam skrypt w php który robi upload. lecz chciałbym ajaxem to wywołać i np. zapisac to do bazy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie rozumiem co za problem....
robisz i po sprawie.... w plik.php masz standardowa obsluge uploadu i zapisu do bazy. jezeli chcialbys np zrobic jeszcze komunikat to robisz w plik.php: sa jeszcze inne bardziej wyrafinowane sposoby, typu pokazanie div'a z komunikatem, ze wszystko jest dobrze (w pliku z formularzem masz div'a i skrypt ktory ma pokazac komunikat, a w plik.php masz parent.funkcja_do_pokazywanie_txt() i po sprawie) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 12:09 |