![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pewien problem a mianowicie mam kod java na okienko pop-up
i nie wiem jak zrobić aby te okienko otwierało się co 5 odświeżeń! Pomocy bardzo ważne! Ten post edytował szmerak 20.05.2007, 14:17:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pewien problem a mianowicie mam kod java (...) Kodu Java to Ty chyba na oczy nie widziałeś.Java != JavaScript Proszę poprawić tytuł wątku i nie wprowadzać czytelników w błąd. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie masz co robić!? przecież chodziło mi o JaveScript! ciągle zamykasz tematy chyba ci sie nudzi ;/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie masz co robić!? przecież chodziło mi o JaveScript! Jak Ci chodziło o JavaScript to trzeba było to napisać.A zamykam tematy tylko te niezgodne z Regulaminem. I o ile się orientuję to tego nie zamknąłem więc po co w ogóle o tym wspominasz. i nie wiem jak zrobić aby te okienko otwierało się co 5 odświeżeń! Rozwiązanie problemu jest proste.Musisz skorzystać z cookies. Najpierw sprawdzasz czy jest ciasteczko i jaką ma wartość. Jeśli go nie ma to ustawiasz z wartością 1 jeśli jest to odczytujesz wartość. Jeśli jest mniejsza niż 5 to nie pokazujesz popupu, i ponownie ustawiasz ciacho z wartością +1 tego co było. Jeśli wartość ciacha jest równa 5 to pokazujesz popup i ponownie ustawiasz ciacho z wartością 1. Ciasteczka możesz obsłużyć zarówno z poziomu PHP jak i z poziomu JavaScript. |
|
|
![]()
|
|
Dobra dzięki już mam!
Ale czekaj mam jeszcze jeden problem jak to przekształcić na to co mi powiedziałaś czyli na kliknięcia? Ja zrobiłem takie coś
i pop-up pokazuje mi się co 5 minut tylko teraz jak to przerzucić na kliknięcia? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainteresuj się tablicą $_GET, proste wywołanie jakiejś akcji:
adres: index.php?akcja=dupa Więcej na temat zmiennych predefiniowanych znajdziesz w manualu. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:45 |