![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, podczas optymalizacji swojej bazy napotkałem taki problem. Leci to tak :
Mam 2 tabele, które chce ze sobą powiązać: _pliki i _3gp. Działa to w ten sposób, że _pliki to filmy, które wyświetlam na stronie, w niektórych przypadkach, gdy film jest popularny dodaje do niego plik 3gp. Mclip_pliki : a.f_id = PRIMARY atuco increcment Mclip_ d.c_id = PRIMARY auto increcment d.f_id = INDEX (key)
Tyle, że nie zawsze istnieje plik 3gp przypisany do filmu. Wtedy całe zapytanie zwróci pusty wynik. Jak to wykonać? Pozdrawiam -------------------- śmieszne filmiki
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastosuj złączenie LEFT JOIN.
Trochę przykładów masz w dokumentacji, pokombinuj troszkę, nie jest to trudne. Jeśli by Ci się nie udało daj znać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok dzięki, już przeglądam.
edit: Wszystko załatwiłem, dzięki za szybką pomoc.Temat można skasować. Pozdrawiam Ten post edytował Blastereq 20.05.2007, 11:25:07 -------------------- śmieszne filmiki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:47 |