![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Bawie sie w stronce i chce by przy dodawaniu newsa na stronke dodal rowniez nowy topic na forum. Znalazlem 2 tabele ipb_topics i ipb_posts. Chyba tylko te trzeba uzupelnic i bedzie lux (przynajmniej tak mi sie wydaje) tylko mam jeden problem z dodaniem rekordu w ipb_posts gdyz jest tam kolumna post_key i nie mam zielonego pojecia co tam trzeba wprowadzic. Mozna tam byle co wpisac czy cos innego? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2005 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Bawie sie w stronce i chce by przy dodawaniu newsa na stronke dodal rowniez nowy topic na forum. Znalazlem 2 tabele ipb_topics i ipb_posts. Chyba tylko te trzeba uzupelnic i bedzie lux (przynajmniej tak mi sie wydaje) tylko mam jeden problem z dodaniem rekordu w ipb_posts gdyz jest tam kolumna post_key i nie mam zielonego pojecia co tam trzeba wprowadzic. Mozna tam byle co wpisac czy cos innego? wklej troche kodu zobaczymy predzej co z czego chcesz osiagnac ![]() -------------------- Linux is like Wigwam - no Windows, no Gates and apache inside :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Alez prosze bardzo :]
btw. Dodalem tak jak jest i nie idzie ;/ wiecie jak cos takiego dodac? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 1 Dołączył: 8.02.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A może pozaglądaj do dokumentacji IPB?
Na pewno coś znajdziesz ![]() A można też bez kombinowania podpatrzeć do jakiego pliku formularz wysyła dane i w tym twoim pozniej wyslac dane do tego pliku i bedzie lux ![]() -------------------- Jabber/E-Mail: dominiksokal[at]gmail.com | GG: #3795571
|
|
|
![]()
|
|
lipa. IPB jest tak rozwiniete ze polapac sie w tym kodzie to chyba nie mozliwe jest :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
szybciej bedzie jak zrobisz to przez ipb sdk, o nawet jest kod odpowiedzialny za dodawanie tematów z sdk http://ipbsdk.sourceforge.net/manual/topic/new-topic przejrzyj może Ci coś najdzie na myśl
--- Ja tylko dodam, że przenoszę z Przedszkola na Gotowe rozwiązania > Skrypty forum ~mike |
|
|
![]()
|
|
nom tylko jak to dodac :]
Dodalem recznie w phpmyadmin dwa rekordy i dziala. Key w post nie byl sprawdzany. Tylko jak dodac rekord z poziomu strony bo cos ten kod co podalem nie chce chodzic ;/ czemu na tym forum daty sa podawane w 10 cyfrach i nic z nich nie da sie odczytac :/ Czy to sa sekundy ? Ten post edytował Green-sc 20.05.2007, 18:01:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
to unixowy timestamp generowany przez time().
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 22:12 |